06.08.2013 / Johnny-Kai Forssell

Skumppakielto

Kun 1970-luvulla puhuttiin viinijatseista, tarkoitettiin sillä kaupungin puistoihin leiriytymistä. Piknik-konsertit olivat luku sinänsä. Mutta oli myös sellainen vaihe juhlien ketjussa, että parkkipaikalla oli rekan perävaunu, johon alkoholijuomat piti tallettaa konsertin ajaksi. Sitten viranomaiset äkkäsivät, että paremminhan kinkerit sujuvat, jos pienet viinit saa viedä mukanaan nurmikolle.

Sitten iski monopoliyhtiömme Alko. Ja Porin viinakaupat pitivät ovet säpissä jazzlauantaisin. Kuhina ja liikenne oli kova aina Harjavallan ja Rauman Alkoja myöten.
Kymmenen ensimmäistä vuotta me porilaiset tuskailimme, että taas ne hipit ja huumehörhöt ja mitä lie, tulevat kaupunkiimme.

Sitten ajat muuttuivat. Kalamuija katsasti jo keskiviikkona taivaalle, ja toivoi poutaa jatseille.
Jazzvieraista ei ollut ongelmaksi. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ne muutamat tappelukset olivat oman kylän poikien aiheuttamia. Ja keskinäisiä nahisteluja. Ja nekin Jazzkadulla taikka keskustassa. Kirjurinluoto oli rauhan tyyssija. Ja on ollut sitä kaikki nämä vuodet.
Virosta roudataan viinaa niin, että pakettiauton jouset huutavat hoosiannaa ja perä laahaa asvalttia.
Mutta muutamaa skumppapulloa ei tulevaisuudessa siis saa Arenalle viedä!
Media hurrasi koko kesän, miten hienoa on että Porin Jazz toimii esimerkkinä muille. Iskikö kaamea kateus ja katkeruus muihin järjestäjiin, jotka eivät ole kyenneet pitää alkoholinnauttimista aisoissa?

Vai johtuuko kielto siitä, että jokavuotinen jazzkävijä, Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen, luokkatoverini ja loistava jazzpianisti, eläköityy? Ja jää pois poliisiylijohdosta.
Ja kyllä Mikko Paateronkin pitäisi tietää, miten hienosti pieni viininnaukkailu on juhlilla pysynyt aisoissa.
Mistään tasavertaisuudesta ei tässä kiellossa ole kyse! Entisenä alkoholin suurkuluttajana mieleeni hiipii ajatus suoranaisesta kieltolakiaikaan palaamisesta. Ja silloin alkoholiongelmat ja väärinkäyttö olivat huipussaan!

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi