16.08.2013 / Johnny-Kai Forssell

Viinan kauhistuksen ylistys

Otsikko on lainattu maailman huonoimmasta, Jomppa Ojaharjun ja Pentti Saarikosken, kirjoittamasta viinavitsikirjasta.
Johtuuko kirjoittajista tai painosmäärästä, niin ohuesta opuksesta on tullut bibliografinen, kysytty harvinaisuus.

Olkoon alkoholi iloinen asia, mutta niin on raittiuskin. Itselläni tuli eilen klo 11.15 kokonaiset 37 raitista vuotta täyteen.
Rehellisyyden puuskassa on kuitenkin pakko sanoa, että välillä on tylsää, hyvin tylsää. Mutta tuo jakso voittaa myös mennen tullen sen hirvittävän ajan, kun en hallinnut itseäni, elämääni enkä alkoholinkäyttöäni.

16.8.1976 huomasi tohtori Eerola suureksi hämmästyksekseen, että jäin henkiin. Oliko joku, lekuri, Hän tai muu taho päättänyt, että minulla on vielä jotakin tekemistä, sana sanottavana?
Tänään on hyvä muistella aamuja, jolloin kello kuusi pelkäsin kuolevani. Ja kello kahdeksan kankkunen oli sitä luokka, että pelkäsin etten kuolekaan. Joka helkkarin aamu minun oli noustava lavitsaltani, vyötettävä kupeeni, lähdettävä katsomaan, kerjäämään ja valehtelemaan.
Ja joka toinen päivä vannoin, etten enää ikinä.

En kadehdi, enää, niitä jotka osaavat juoda. Autan vajavaisten kykyjeni mukaan niitä, jotka pyristelevät paloviinan kurimuksessa. Ylevästi sanottuna minulla on siihen missio. Sen olen velkaa.
Velkaa jäin myös muutaman pimeän pullon hinnan iisakinkirkkoonkin, Siltapuistokadun varrelle. Mutta en siitä kanna huolta. Enää.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi