08.05.2015 / Johnny-Kai Forssell

Vappukeppi, ilma-ja markkinapallo

Rullalla oleva paperi käärme, josta lähti puhallettaessa ruma ääni. Muoviset tekoviikset yhdistettynä silmälasikehyksiin. Ja serpenttiiniä kaulaan rullatolkulla! Niinkö se oli? Ilmapallo on kumia, markkinapallo täytetty sahanpuruilla. Pahvista valmistettu fetsi. Vappukulkue. Ylioppilaslakkisille irvailtiin. Paremman väen silli aamiainen, vappulounas. Arvostelua. Naapurin kakarat väärinleikattuine hiuksineen ja liian isoissa vaatteissa, nenät räässä. Lapsuuden vappumuistoni eivät ole mukavimmasta päästä. Sitten on se vaihe vappuja, joista en tietenkään muista mitään. Ja se vaihe, kun tosi juoppo oli sitä mieltä, että vappu on amatööridokaajien juhla. Naureskeltiin naapurin äijää, joka oli rehvakasta vain siksi, että hänellä oli paperinen naamio kasvoillaan. Paistoipa aurinko tai satoi räntää, aivan sama. Syrjäytyneet katsoivat syrjässä, kun muilla oli hauskaa. Joitakuita se ärsytti siinä mitassa, että tapella piti vaikkei syytä olisikaan. Meillä ei ollut vappuheilaa, vappumieltä, emmekä narskuttaneet tippaleipiä. Käsittämätöntä on, että odotimme vain arkea ja että kaikki palaisi ennalleen.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi