Uutiset

26.07.2016 / Johnny-Kai Forssell

Kun mikään ei ole ikuista

Marketta Salminen ei ole vihainen, mutta ehkä vähän pettynyt. -Vuonna 1983 aloitin kioskinpidon, silloin Ulvilassa. Neljää jäätelökioskiakin pidimme tässä matkan varrella. Ja kun lama iski, niin mitä silloin teimme? No, perustin kioskin Liinaharjaan, Poriin. Elettiin vuotta 1992. Marketta Salminen oli haistanut hyvän liikepaikan, ja tiesi että laman aikana kioskikauppaa saatetaan tarvita enemmän kuin ennen. -Mieheni kanssa sen rakensimme. Ja ajan vaatimukset täytettiin. Mutta, kuluiko aika nopeammin kuin Salmiset pysyivät perässä? -Ensin olutkauppa asetti omat vaatimuksensa. Ei siinä mitään, mutta kun ovesta lappasi tullia, poliisia ja kaiken maailman tarkastajaa, oli tällainen yrittäjä ymmällään. Eikä siinä kaikki. -Sitten tuli EU, ja alkoi sellainen lippujen ja lappujen tekeminen ja kerääminen, ettei ehtinyt aina edes kauppaa tehdä. Hyvä, ettei palokuntaa paikalle kutsuttu, kun sammutin oli yhtä numeroa liian pieni. Ja tarjoiltavien sekä myytävien oluitten piti ehdottomasti olla eri kaapeissa! Vaikka minä olen sitä mieltä, että kassakoneesta löytyy tarkka tieto, mistä oluet on otettu, sanoo Marketta. Kioskissa painettiin kolmea vuoroa, ja kauppa kävi. -Sanoisin myös liioittelematta, että yrittäjän elämää häiritsi myös ainakin sata murtoa kioskiin. Nyt ovat hälytyslaitteet kyllä ajan tasalla. Marketta Salminen toteaa myös vuosien tuomalla kokemuksella, että ei kioskista pelkästään myyty ”Porin parhaita makkaraperunoita tai pekoniburgereita.” .-Kyllä tässä on saanut olla myös pappi, psykologi ja surujen ja ilojen kuuntelija. Nyt Marketta Salminen on pannut kioskin myyntiin. -Innokas, reipas ja ennakkoluuloton yrittäjä saa tästä kyllä leivän. Ketjuista huolimatta tässä on vankka, mukava ja vakituinen asiakaskunta. Kioskikaupan uusi tuleminen on ovella, mutta jätän sen kyllä mieluusti jo muille.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi