Uutiset

14.11.2016 / Uusi Pori

Alvin alarajan nosto kannustaa

Highslide JS
Puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander sanovat ensi vuoden alusta voimaan tulevan maksuperusteisen arvonlisäveron helpottavan pienten firmojen toimintaa. Samaan linjaan he niputtavat myös alvin alarajan noston sekä sen päälle tulevan alarajahuojennuksen asteittaisen porrastaminen. Estlander painottaa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tuoreiden tutkimustulosten antavan vahvaa selkänojaa alvin alarajan nostolle. – Alvibyrokratia teettää pienillä firmoilla kohtuuttomasti työtä, sillä rumban kustannukset ovat VATT:n mukaan peräti 1 600 euroa. – Alhainen alvikanta on sukeutunut meillä tulpaksi pienten työvoimavaltaisten yritysten kasvulle. Samalla se vääristää kilpailua, tukee harrastajayrittäjyyttä ja lisää harmaata taloutta. – Kannattaa myös noteerata, että Viro päätti viime kesänä nostaa alvin alarajan 40 000 euroon. Niinpä Suomi on jumittumassa nykymenolla EU-maiden jälkijunaan, koska meillä on yhä yksi EU-maiden alhaisimmista alvin alarajoista, Estlander summaa. Silander sanoo Suomen taloudessa tapahtuneen valtavan rakennemuutoksen, minkä vuoksi yritykset toimivat jo nyt entistä enemmän palvelusektorilla. – Monessa pienessä yrityksessä on potentiaalia firman kasvattamiseen. Esimerkiksi digiosaamisen nostaminen voi kannustaa pieniä yrityksiä nousuun. – Jotta palvelualoilla toimivat pienet ja sivutoimiset yritykset saadaan kasvamaan, kansainvälistymään ja työllistämään, alvin alarajaa on nostettava. – Uudet työpaikat syntyvät jo nyt pieniin yrityksiin ja Suomessa on korkean koulutustason johdosta mahdollisuuksia monenlaiseen uuteen yritystoimintaan. Arvonlisäveron alarajan nostaminen on yksi kannuste kasvuun, sillä meillä ei ole enää varaa jäädä sivuun maailman talouskehityksestä, Silander alleviivaa.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi