Uutiset

14.11.2016 / Johnny-Kai Forssell

Laulutaidottomille oma kuoro!

Highslide JS
-Näin jossain kutsun, jossa pyydettiin ylipainoisia mukaan tankotanssiharrastukseen. Mietin, että miksi tyystin laulutaidottoman pitäisi aina laulaa yksin kotona. Laiton ideani yleiseen jakoon ja pian meitä olikin yli 20 laulutaidotonta perustamassa kuoroa, kertoo Pekka Salonen, perustajajäsen. Porin Seudun Laulutaidottomien Sekakuoron johtajaksi pyydettiin musiikin monitoimimiestä Mika Merikaitaa, joka suostui tehtävään empimättä. -Kun minut pyydettiin kuoron johtajaksi ja kapellimestariksi, suostuin heti. Tästähän on tulossa suurempi kuin Porin oopperan kuoro, esimerkiksi. Laulutaidottomiahan on enemmän kuin laulutaitoisia! Ja vanha totuushan on, että ihminen haluaa laulaa, vaikkei osaisikaan. Sitä paitsi laulaminen kuorossa on moniäänistä, ja tämä on juuri sitä! Kuoro kaipaa naisääniä -Ikuisuuskysymyshän on, että saako taidetta tehdä ne jotka eivät osaa, jyrähtää Salonen. Salonen muistaa miten koulun laulukokeet olivat monelle painajainen. -Ja ne pikku orkesterit, joissa musiikkia tajuamattomat eivät saaneet edes pimpparautaa soittaa! Heleitä naisääniä kaivattaisiin nyt enemmän. Salonen muistuttaa, että kuorossa lauletaan ihan ”oikeita” lauluja. -Mika on opettanut meille jopa nuotteja ja nuotiston eri merkkejä ja niitten merkityksiä. Viimeksi oli kuulemma Satakunnan laulu mennyt hienosti. Metsään ja takaisin. Kuoro kokoontuu harjoituksiin maanantaina 14.11. Kulttuuritalo Anniksella klo 17. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi