Uutiset

29.09.2017 / Johnny-Kai Forssell

Taideyhteisön salaisuus paljastetaan viikon päästä

Porin Taide- ja Taideteollisuusyhdistys on vuonna 1907 perustettu elinvoimainen ja toimiva yhteisö. Tänä vuonna 110 vuotta täyttänyt yhdistys, sen lisäksi että juhlii omaa merkkivuottaan, muistaa myös 100 vuotta täyttävää Suomea. Yhdistyksen mittavat ja arvokkaat taidekokoelmat on säätiöity ja ne ovat turvassa Satakunnan museon suojissa. Kun merkkivuodet lähenivät, virisi yhdistyksen piirissä ehdotus muistaa myös Porin kaupunkia. Taideyhdistys teki tunnusteluretkiä eri ilmansuuntiin ja päätyi – Raumalle. Jarmo Mäkilän työ Jump hankittiin ja se tullaan paljastamaan 7.10. Satakunnan museon edustalla. -Jump on klassinen veistos, se kuvaa hyppyä tulevaisuuteen. Satakunnan museo on sille hyvä ympäristö, koska museon uumenissa ovat säätiömme kokoelmat, kertoo yhdistyksen monivuotinen puheenjohtaja Sirkku Laine. Porin Taide- ja Taideteollinen yhdistys on vuosikymmenten aikana järjestänyt kymmeniä näyttelyitä, kilpailuja, tapahtumia ja esitelmätilaisuuksia. -Lokakuun 7. päivänä, lauantaina, veistos paljastetaan fanfaarin saattelemana klo 14.00. Sanansa sanovat myös kaupunginjohtaja Anna-Maija Luukkonen, taiteilija Jarmo Mäkilä, museojohtaja Juhani Ruohonen sekä PTT:n kunniajäsen Anja Karkku-Hohti, kertoo puolestaan yhdistyksen sihteeri Marja-Terttu Naukkarinen.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi