Uutiset

25.07.2018 / Johnny-Kai Forssell

Jazz on jazz, ja Hikiä on hikiä

Vetonaulojen naulaaminen ohjelmistoon tuntuu vuosi vuodelta vaikeammalta. Mutta kun artistikirjossa löytyy, niin tilanne on pelastettu elikkä saatu kotiin. Toimitusjohtajaskandaalista ei tullut niin suuri kuin ennakkoon pelättiin. Tuskin pöly oli laskeutunut, kun tuli tieto, että popjazzleirin tuloksia ei nähdäkään festivaalilavalla. Somemyrsky oli vasta nousemassa. kun jazzorganisaatio (tai joku) peruutti ilmoituksen. Tässä vaiheessa jäätiin odottamaan kansan syvien rivien reaktioita jazzkatu-jazzpuistoa koskien. Tulos oli kutakuinkin fifty-fifty. Oluen lämpötiloista tai vessajonoista ei ole puhuttu pihahdustakaan, mutta itse alueelta poispääsyssä ilmeni ongelmia. Täysin ymmärrettävää on, että siitä eivät järjestäjät enää huolta ota. Tulevat mieleen takavuodet, kun pääkonsertin aikana taivas niin sanotusti aukesi ja vettä tuli niin paljon kuin sitä nyt yleensä mahtuu. Kun järjestäjät siinä sitten asiasta tuskailivat, sanoi Jyrki Kangas, että mitä te hermoilette, ihmisethän ovat jo kaikki täällä! Rock, jazz ja pop. Välillä tuntuu siltä, että kukaan ei taida muistaa niitä ei jazzin lipun alla purjehtivia artisteja, jotka olivat kansan mieleen. Eivätkä kriitikot (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) asiasta narisseet. Art van Dammen haitari soi haikeasti ja kaikilla oli hyvä mieli. Vasta viime vuosina sitä rajalinjaa näitten tyylien välillä on ryhdytty piirtämään ja artistien taitoja ja tapoja alleviivaamaan. Ilmaisantia on kiitelty, ja hyvä niin. Poria on kiitelty hyvästä järjestyksenpidosta, hyvin vähäisistä järjestyshäiriöistä. Huumehörhöjäkin on vähemmän. Siihen verrattuna, että alkuvuosina toriparlamentin mukaan jokainen jazzvieras pössytteli sitä huumetta. Kyllä Porin jazzfestivaalista voi maailmalla olla aina ylpeä. Koska kaikki eivät tunne Ässien pelaajia nimiltään.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi