Uutiset

14.09.2021 / Uusi Pori

Suomen Tarton rauha 100 -näyttely Satakunnan Museon kahvilassa

Highslide JS
Suomen rauhanvaltuuskunnan jäseniä Tartossa ylioppilasseuran eli EÜS:n talon edessä vuonna 1920. Lähinnä kameraa seisoo professori Juho Vennola, viiksekäs silmälasipäinen mies on professori Väinö Voionmaa ja takana kasvot kameraan päin on kenraali, paperitehtaan omistaja Rudolf Walden. Kuva: Työväen arkisto.
14.9.-26.9.2021 Satakunnan Museo, kahvila Tarton rauhanneuvottelut Suomen ja Neuvosto-Venäjän välillä alkoivat 12. kesäkuuta 1920. Suomesta neuvotteluihin matkusti valtuuskunta, johon kuuluivat Aleksander Frey, Väinö Voionmaa, Juho Vennola, Juho Kusti Paasikivi, Rudolf Walden, Väinö Kivilinna ja Väinö Tanner. Neuvottelut kestivät 14.10. saakka, jolloin allekirjoitettiin rauhansopimus. Suomen Tarton rauha 100 -näyttely kertoo kuvin ja tekstein siitä, mistä neuvoteltiin ja miten rauhanvaltuuskunta vietti Tartossa aikaa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Porin seudun Suomi-Viro -seura ry:n kanssa. Tekstit ovat suomen- ja vironkieliset. Näyttelyn tuotanto: Tarton kaupungin historiamuseot ja Suomen Tallinnan-suurlähetystö. Avajaispäivänä tiistaina 14.9. on paikalla yhdistyksen varapuheenjohtaja Pertti Ramstedt, puheenjohtaja Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi sekä muita Viro-seuran aktiiveja. Näyttelyn esittelytilaisuus järjestetään Satakunnan Museon Taavi-lavalla keskiviikkona 22.9. klo 17.30, jolloin näyttelyn alustaa porilaislähtöinen entinen suurlähettiläs Pekka Harttila. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Lähde: Satakunnan museo

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori   /    puh. 050 3233 058    /    email: info(at)uusipori.fi