Uutiset

25.10.2021 / Uusi Pori

Pesäkarhujen pelinjohto valmiina kauteen 2022

Ellei tämä viesti näy oikein, katso se verkossa. Pesäkarhujen pelinjohto valmiina kauteen 2022 Pesäkarhujen edustusjoukkue lähtee valmistautumaan kauteen 2022 uuden pelinjohtajakaksikon luotsaamana. Ensimmäisellä kaudellaan joukkueen mestaruuteen johdattanut Jarkko Pokela jatkaa pestissään ykköspelinjohtajana ja kakkospelinjohtajaksi siirtyy uutena kasvona Tampereelta Turo Lauttamus. 30-vuotias Lauttamus toimii Tampereen Tesomalla Icehearts-kasvattajana ja on viimeisimpänä tullut pesäpallokansalle tutuksi Manse PP:n poikien Superpesisjoukkueen pelinjohtajana. Muuta pelinjohtokokemusta Lauttamukselta löytyy useammasta sarjasta niin Oulunsalosta, Kempeleestä kuin Tampereeltakin. 
- Aloitin pelinjohtamisen ja valmennuksen opettelun oman pelaamiseni ohessa Oulunsalon Vasamassa syksyllä 2012. Kesä 2013 meni C-tyttöjen ja 2014 tyttöjen Superpesiksen viuhkassa sekä lajivalmentajana naisten Suomensarjassa, Lauttamus kertoo uransa alkuvaiheista - Kaudella 2015 keskityin talven aikana enemmän omaan harjoitteluun ja valmentaminen jäi sivuun, mutta toimin silti keväästä eteenpäin Kempeleen Kirin F-pojissa apulaisena. Yhtäkkiä olin myös vanhemman D-pojista koostuvan ikäluokan toiminnassa mukana, ja heidän mukanaan kuljin ykköspelinjohtajana läpi C-ikäluokan sekä B-poikien SM-sarjan. Siinä ohessa toimin myös kausilla 2016 ja 2017 KeKin naisten Superpesisjoukkueen kakkospelinjohtajana. Syksyllä 2018 tie vei Tampereelle Manse PP:n riveihin, jossa vierähti kolme vuotta viuhkan varressa, yksi B-poikien SM-sarjassa ja kaksi uudistetussa poikien Superpesiksessä. Lauttamuksen mukaan päätös lähteä mukaan Pesäkarhujen kakkospelinjohtajaksi ei ollut vaikea, kun Pokela otti yhteyttä. Vaikka mahdollisuus menestyä kuulostaakin Lauttamuksen mukaan hienolta, niin pääasia päätöksen takana oli uusi tilaisuus kehittyä.

- Ensimmäinen asia mikä itselle tuli mieleen oli mahdollisuus kehittyä paremmaksi valmentajaksi ja uusi valmennustiimi, jossa on erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä. Koen, että nyt pitää laittaa itsensä täysillä likoon ja mitata mihin miehestä on, Lauttamus toteaa. Kaudella 2021 Pesäkarhujen pelinjohtajana toiminut Pokela jatkaa itse luottavaisena omassa roolissaan ykköspelinjohtajana ja Pesäkarhujen valmennuksen johtajana. Pokelan mukaan ensimmäisestä vuodesta porilaisseurassa jäi hyvä fiilis. - Pääsin hyvään toimintaympäristöön, jossa asiat olivat sillä tasolla, mitä huippu-urheilu vaatii, oli kyse sitten pelaajistosta, staffista, seurasta tai seurajohdosta, Pokela kertoo - Tulevaan kauteen on itselle asteen helpompi lähteä, kun asioihin on jo tietynlainen tarttumapinta. Toki se ei tarkoita, että tällä kaudella kilpailullisesti mikään asia tulisi yhtään helpommalla, vaan pikemminkin päinvastoin. Uutta pelinjohtajatoveria Pokela odottaa hyvillä mielin. - Olemme Turo kanssa tunteneet jo jonkun tovin. Tiedän, että hänellä on paljon uusia ajatuksia ja hän on miettinyt peliä paljon eri kanteilta. Kun lisäksi löytyy sopivissa määrin intohimoa, työteliäisyyttä ja halua kehittyä entisestään, niin alkaa olla hyvä paketti valmiina, Pokela arvioi. Sopimustilanne Sanni Huhtala, 2022 Tiia Peltonen, 2022 Eveliina Tuominen, 2022 1. pelinjohtaja Jarkko Pokela, 2022-2023 2. pelinjohtaja Turo Lauttamus, 2022 Lähde: Pesäkarhut

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori   /    puh. 050 3233 058    /    email: info(at)uusipori.fi