Uutiset

09.03.2021 / Uusi Pori

Tiedote Porin kaupunki 9.3.2021 / Toimijoita haetaan ohjaamaan Harrastamisen Porin mallin kerhoja lukuvuodelle 2021–2022

Harrastamisen Suomen mallissa tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle mieleinen maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Vapaa-ajan toimijoita haetaan nyt toteuttamaan koululaiskyselyn perusteella saadut tulokset ja toiveet. ­­­Harrastamisen Porin malliksi on muotoutunut kevään pilottivaiheessa testissä oleva Harrastushybridi. Harrastushybridissä yhdistetään taide ja liikunta luoden mahdollisuuksia tutustua näiden eri muotoihin itse tekemisen, toiminnan ja elämysten parissa. – Liikuntapainotteisia kokonaisuuksia ”sipaistaan hienovireisesti” taiteella ja liikunta tuodaan toiminnalliseksi osaksi taiteen tekemistä. Harrastushybridissä ylitetään esteitä, yllätetään ja innostetaan lapsia ja nuoria kokeilemaan ja osallistumaan ennakkoluulottomalla lapsen mielellä, kertoo hankekoordinaattori Leea Toukola. Harrastushybridiin voidaan sisällyttää myös erilaisia taiteeseen, tieteeseen tai liikuntaan suuntautuvia harrastuskokonaisuuksia aina eläinkerhosta selviytymistaitoihin tai pelisuunnittelusta parkouriin. · Hakija voi olla esimerkiksi seura, yhdistys, yritys, yksittäinen henkilö tai seurakunta. · Lukuvuoden 2021–2022 kohderyhmänä on 1.–9.-luokkalaiset. Harrastusideassa on hyvä mainita kohderyhmä ja mahdollinen koulu/koulut, jolle harrastusta haluttaisiin toteuttaa. · Harrastusten tulee olla säännöllisiä ja pysyviä, mielellään koko lukuvuoden kestäviä. · Yhden harrastuksen sisään voidaan jaksottaa erilaisia toimintoja tai niitä voidaan yhdistää saman kerhokerran sisään. · Harrastus tulee toteuttaa koulupäivän yhteydessä koululla tai sen välittömässä läheisyydessä. · Ohjaamisesta maksetaan erikseen sovittu korvaus. Ohjaajatahot voivat ilmoittaa oman harrastusideansa ja resurssinsa vapaamuotoisesti hankekoordinaattorille mielellään 30.3. mennessä. Harrastusten toteuttaminen on ehdollinen riippuen seuraavasta Harrastamisen Suomen malli -hankkeen rahoituksesta. Lisätietoa Harrastamisen Suomen mallista ja koululaiskyselyn tulokset löydät täältä: https://minedu.fi/suomen-malli. Lisätietoja antaa: Leea Toukola, hankekoordinaattori, puh. 044 701 1552, leea.toukola@pori.fi Tämä viesti on lähetetty Porin kaupungin toimittaja- ja sidosryhmäjakelulla. Tietosuojaselosteen löydät verkkosivuiltamme.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori   /    puh. 050 3233 058    /    email: info(at)uusipori.fi